۷ دی ۱۳۹۱، ۱۵:۳۴

عربیان در جمع خبرنگاران:

تعطیلی پنج شنبه در البرز منوط به تائید دولت/کرج متاثر از تعطیلی آخر هفته پایتخت

تعطیلی پنج شنبه در البرز منوط به تائید دولت/کرج متاثر از تعطیلی آخر هفته پایتخت

کرج – خبرگزاری مهر: استاندار البرز با بیان اینکه طرح تعطیلی پنج شنبه ها در البرز مراحل کارشناسی را می گذراند، گفت: پس از انجام این مراحل و تکیه بر دلایل منطقی، این طرح برای ارائه نظر نهایی، تسلیم هیئت وزیران می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اصغر عربیان در نشست خبری به منظور تشریح مصوبات جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان البرز یکی از مهمترین مصوبات این جلسه را بررسی ابعاد کارشناسی طرح تعطیلی پنج شنبه ها در استان عنوان کرد و گفت: این طرح پیش از البرز در در دو استان دیگر نیز مطرح و با مخالفت برخی نمایندگان مجلس و حتی طیف گسترده ای از مردم نیز مواجه شده اما شرایط این استان متفاوت از سایر استانهاست. لذا به چند دلیل پیشنهاد ما تعطیلی پنج شنبه ها بود.

وی در خصوص این دلایل اظهار داشت: ساختار اجتماعی و اشتغال در استان البرز به ویژه شهر کرج تابعی از متغیری انکارناپذیر به نام تهران است و تعطیلی پنج شنبه در تهران به طور مستقیم بر این استان تاثیرگذار است.

عربیان گفت: تعداد زیادی از شاغلین شهر تهران در شهر کرج و استان البرز ساکن هستند و بالعکس و تعطیلی روزهای پنج شنبه ها یکی از این استانها برای دیگری مشکلاتی ایجاد می کند و روی مولفه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تاثیرگذار است. به همین دلیل قرار شد روی این پشنهاد دقیقا بررسی و کار کارشناسی صورت گیرد.

کاهش روزهای کاری هفته مستلزم ارائه دلایل منطقی

وی با اشاره به قانون صریح کشوری مبنی بر تکلیف کارمندان به انجام 44 ساعت کاری در شش روز هفته و با بیان اینکه در صورت تعطیلی پنج شنبه و در صورتی که دولت هم در آینده با این پیشنهاد موافقت کند، تعداد روزهای کاری به پنج روز در هفتته کاهش می یابد، گفت: این مخالف قانون است و برای اجرای قانونی جدید به تصویب قانون دیگری نیازمند است.
بنابراین توجیه هیئت وزیران مبنی بر تعطیلی پنج شنبه ها در استان مستلزم  کار کارشناسی و ارائه دلایلی متکی بر منطق است.

استاندار البرز با بیان اینکه یکی از دلایل این امر آلودگی و ترافیک کرج ناشی از آلودگی هوا در تهران است، ادامه داد: بررسی های کارشناسی ما نشان می دهد به طور قطع و یقین روزهای پایانی هفته میزان آلودگی هوا در کرج به مراتب بیش از سایر روزهای هفته است و علت آن است که منابع آلاینده هوا در تهران، روزهای آخر هفته به سمت کرج و جاده چالوس جهت پیدا می کند.

عربیان افزود: همچنین واقع شدن جاده چالوس در شمال شهر کرج که مسیر عبور خودرهای فراوانی از تهران و سایر شهرهای کشور به شمال است نیز دیگر دلیل افزایش آلودگی هوا در روزهای پایانی هفته در این کلانشهر بوده است.

استاندار البرز در ادامه با تاکید بر اینکه تعطیلی پنج شنبه تنها با تکیه بر یک مولفه کافی نیست، در عین حال اذعان داشت: اما همین موضوع دلیلی محکم است که با قرارگیری در کنار سایر مولفه ها امیدواریم این پیشنهاد به تایید هیئت وزیران برسد.

وی همچنین در خصوص اجرای طرح دورکاری به جای تعطیلی پنج شنبه ها که از سوی خبرنگاری پرسیده شد، اظهار داشت:  دورکاری مقوله ای است که لزوما به تعطیلی پنج شنبه ها مربوط نمی شود و هم اکنون برخی مشاغل در تهران به همین شیوه انجام می شوند.

عربیان با بیان اینکه دورکاری برای برخی مشاغل تعریف شده است، افزود: برخی مشاغل با ارباب رجوع ارتباطی مستقیم و دائمی دارند و دورکاری در این بخش ها قابل اجرا نیست. گرچه دورکاری در کاهش آلودگی هوا و کاهش هزینه ها تاثیر گذار است.

استاندارالبرز در ادامه این نشست به دیگر مصوبات جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اشاره کرد.

طبق اطلاع رسانی های قبلی قرار بود معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری در خصوص مصوبات جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان توضیحاتی ارائه دهد که استاندار، خود در جمع خبرنگاران حاضر شد.
 

کد مطلب 1777297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha